Har man tomater
som ikke har rukket å bli modne, kan man sylte dem. Det smaker godt til varme
retter hvor man ellers bruker sylteagurker, rødbeter eller
syltetøy.
Syltede, grønne tomater er himmelsk godt til
både ribbe/svinestek, karbonader og roastbeef - ja, det er egentlig godt til alt
som man bruker sur/søtt tilbehør til!
Her får du en gammel oppskrift som stammer fra langt tilbake i familien:
Ca. 1 kg. grønne, umodne
tomater
Ingredienser til syltelake:
5dl. vann
5dl. eddik
5dl. eddik
500 g sukker eller lys rørsukker
1 kanelstang
1 kanelstang
1/2 vaniljestang
8 hele nelliker
vinsyre
8 hele nelliker
vinsyre
Denne
blandingen passer ekstra godt til litt sterk, asiatisk mat:
(du kan bruke
noen, eller alle)
1 vaniljestang
6 hele allehånde
1 stjerneanis
1 ss koriander
1 spiseskje spisskummen
4 til 6 hel kardemomme
chili etter smak
Fremgangsmåte
Skyll tomatene.
Prikk huller i dem med en gaffel.
(-eller rull dem på den taggete siden på
rivjernet)
Bring vann, sukker og eddik i kok. Legg i
krydder.
Kok tomatene i laken i 10-15 minutter, alt etter
størrelse, ta dem opp og legg dem på rene, sterile glass.
Kok laken opp igjen og hell den over tomatene i
glasset.
Legg med krydderet.
Jeg pleier å lage begge krydder-variantene. Jeg
koker tomatene i den første krydderlaken. Etter at jeg har lagt tomatene i
glassene, heller jeg halvparten av laken over i den første glasset. Deretter
tilsetter jeg de andre krydderne i den resterende laken og lar den koke et par
minutter. Deretter heller jeg over den "nye laken" i det andre glasset med
tomater.
VELBEKOMME!
interressant, har masse tomater som ikke rekker å bli røde , dette skal jeg prøve.
SvarSlettHarrah's Philadelphia - Mapyro
SvarSlettHarrah's Philadelphia 청주 출장안마 is a casino 천안 출장안마 and hotel located in Chester, 천안 출장마사지 Pennsylvania. The property opened on December 11, 계룡 출장샵 1946 and has 442 rooms with a total 문경 출장마사지 of 432