lørdag 19. oktober 2013

URTE-BAGUETTER


OPPSKRIFT - URTEBAGUETTER




Ingredienser

5 dl. lunkent vann
 1 pk. fersk gjær (tørrgjær kan brukes)
 2 ss. olivenolje
  2 ts. salt
11-12 dl. Hvetemel - Bytt gjerne ut 1/3 av hveten med durumhvete

1ss. grønn pesto

Finhakket frisk oregano

Finhakkede soltørkede tomater

Hvitløkspulver etter ønske (eventuelt 1 fedd finhakket hvitløk)


 
Tilberedning

Bland tørrgjær i lunkent vann. Hell væsken i bakebollen og tilsett olje, salt,urter og mesteparten av hvetemelet.
Bland alt godt og tilsett mer hvetemel etter behov, til deigen er smidig, blank og så vidt slipper bollen.
Dekk den til og la deigen heve til dobbel størrelse.

Ta deigen ut på lett melet benk. Ikke kna, men del den i 4 like store deler. Rull til lange pølser som passer stekebrettets størelse.Legg baguettene, med god avstand mellom hver, på smurt eller bakepapirkledd ovnsbrett. skjær noen skråsnitt i dem.
La dem heve utildekket i et trekkfritt rom i 25-45 minutter.

Forvarm stekeovnen til 250 grader.

 Stek dem midt i ovnen i ca. 10 minutter.
Ta brettet ut av ovnen og pensle baguettene med kaldt vann. Slå av ovnen og la baguettene stå i ovnen i ytterligere 15-20 minutter.


Serveres lunkne med godt smør på.


Nam nam..smaker herlig:o)
 
VELBEKOMME!
Jeg har plassert min blogg i Skiennorske bloggkart!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar