OPPSKRIFT -
URTEBAGUETTER
Ingredienser
5 dl. lunkent vann
1 pk. fersk gjær (tørrgjær kan brukes)
2 ss. olivenolje
2 ts. salt
11-12 dl. Hvetemel - Bytt gjerne ut 1/3 av hveten med durumhvete
1 pk. fersk gjær (tørrgjær kan brukes)
2 ss. olivenolje
2 ts. salt
11-12 dl. Hvetemel - Bytt gjerne ut 1/3 av hveten med durumhvete
1ss. grønn pesto
Finhakket frisk
oregano
Finhakkede soltørkede
tomater
Hvitløkspulver etter ønske
(eventuelt 1 fedd finhakket hvitløk)
Tilberedning
Bland tørrgjær i lunkent
vann. Hell væsken i bakebollen og tilsett olje, salt,urter og mesteparten av
hvetemelet.
Bland alt godt og tilsett mer hvetemel etter behov, til deigen er smidig, blank og så vidt slipper bollen.
Dekk den til og la deigen heve til dobbel størrelse.
Bland alt godt og tilsett mer hvetemel etter behov, til deigen er smidig, blank og så vidt slipper bollen.
Dekk den til og la deigen heve til dobbel størrelse.
Ta deigen ut på lett melet
benk. Ikke kna, men del den i 4 like store deler. Rull til lange pølser som
passer stekebrettets størelse.Legg baguettene, med god avstand mellom hver, på
smurt eller bakepapirkledd ovnsbrett. skjær noen skråsnitt i dem.
La dem heve utildekket i et trekkfritt rom i 25-45 minutter.
La dem heve utildekket i et trekkfritt rom i 25-45 minutter.
Forvarm stekeovnen til 250
grader.
Stek dem midt i ovnen i ca.
10 minutter.
Ta brettet ut av ovnen og pensle baguettene med kaldt vann. Slå av ovnen og la baguettene stå i ovnen i ytterligere 15-20 minutter.
Ta brettet ut av ovnen og pensle baguettene med kaldt vann. Slå av ovnen og la baguettene stå i ovnen i ytterligere 15-20 minutter.
Serveres lunkne med godt smør på.
Nam nam..smaker
herlig:o)
VELBEKOMME!
Jeg har plassert min blogg i Skien på norske bloggkart!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar