lørdag 19. oktober 2013

NO KNEAD BREAD: Sprøtt og saftig brød!

Så himmelsk godt. Og så enkelt. Du må bare ha god tid:o)


Jeg har funnet en oppskrift på et brød som er vel så proft som bakerens. Det trenger ingen elting, bare lang hevingstid.

Brødet kalles No knead bread


Det skal stekes i jerngryte med lokk, men jeg har brukt en leirgryte m/lokk, og resultatet blir like fint!



Min leirgryte er stor og oval i formen, så jeg har økt oppskriftens mengde med 25%. brødet blir stort og fint, og passer vår familie på 6 :o)


 

Her ser du hvordan brødet mitt ser ut:


 

Har DU lyst til å prøve?


Her er oppskriften:
 
500g hvetemel
1/4 ts tørrgjør
1 1/2 ts salt
400 ml vann

La den hvile i minst 24 timer
Brett deigen og la den hvile ytterlig 2 timer. 
Sett ovnen på 250C etter 90 minutter og sett i formen som du har tenkt å bake i. 
Når deigen har hvilt i 2 timer (igjen så er det ikke så nøye med tiden, om den får hvilt 1.5 eller 2.5 timer spiller ingen rolle) tar du ut den varme formen din fra ovnen, har deigen opp i, setter på lokk og setter det hele tilbake i ovnen for 30 minutter. 
Ta av lokket etter 30 minutter, sett ned varmen til ca. 220c og la brødet bake videre ca. 15 minutter. 
Ta ut brødet, sett den på rist og la den avkjøle. 
Pakker du den inn i et rent håndkle etter at den har avkjølt, holder den seg like fersk og fin til dagen etter.
 
 

 
 
 
VELBEKOMME!
 



 
 






 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar