Jeg har prøvet ut oppskriften på berlinerkranser fra boken, og
ded ble kjempegode!
Kokeboken er fra 1947 . . .
. . skrevet av Fru Henriette Schønberg Erken . . .
Dette var kremen av kokebøker i gamle dager . . .
I denne boken finner du skikkelige oppskrifter . . Skal du
lage f.eks. medisterkaker, så står det hvor mye kjøtt og flesk du skal bruke, og
hvor mange ganger det skal males før det blandes med de øvrige ingrdienser. Ikke
no' full fart der i gården, nei!
Oppskrift på
Berlinerkranser
(Fru Henriette Schønberg
Erken)
7
egg
200 gr.
flormelis
700 gr.
hvetemel
1/2 kg.
smør
De 3 hårdkokte,
kolde eggeplommer utrøres med de 4 rå, tilsett sukkeret. Heri eltes vekselsvis
melet og det utvaskede smør. La deigen stå litt
koldt.
Utrilles, legges i
krans, dyppes i pisket eggehvite, bestrøes med grovstøtt sukker og stekes
gyldene på smurt plate i varm ovn. De blir någet flate under stekningen, men det
er nettopp meningen, eller det fine ved dem. De som vil ha dem "Høiere" kan ha
litt mer mel i.
(Slik skal det gjøres, ja!)
Berlinerkranser . . .èn av mine favoritt-julekaker . .
Hva er DIN
favoritt?
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar