lørdag 19. oktober 2013

MARKJORDBÆR-KREM

Ingenting smaker bedre midtsommers enn markjordbær! De har en helt spesiell, søt og herlig smak som bare sier SOMMER!
 
 
Jeg pleier hvert år å fryse ned en god del markjordbær.
De holder smaken like fint etter å ha vært fryst, i motsetning til de store jordbærene.
 Vi har da markjordbær gjennom hele vinteren.
 Disse søte, små bær egner seg ikke til syltetøy.
 De mister smaken av å koke.
 Men noe de virkelig er gode til, er krem.
MARKJORDBÆRKREM!!
 Det er favoritten her i huset!

Oppskriften er enkel. 
Det lages på samme måte som multe-krem....
 
HELENES MARKJORDBÆRKREM  (til ca. 4 personer)

3 dl. fløte
                                            3-4 ss. sukker                            

2 ts. vaniljesukker

Piskes til krem.

Ca. 1/2 liter markjordbær,

 . . . Som røres med sukker.
(Jeg synes det trengs ganske mye sukker i bærene, men det er bare å smake det til som det passer deg best)

 

Bland de rørte jordbærene sammen med kremen.

Spar noen jordbær til pynt på toppen.


Nam nam!!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar