Ingenting smaker bedre midtsommers enn markjordbær! De har en helt spesiell, søt og herlig smak som bare sier SOMMER!
Jeg pleier hvert år å fryse ned en god del markjordbær.
De holder smaken like
fint etter å ha vært fryst, i motsetning til de store jordbærene.
Vi har da
markjordbær gjennom hele vinteren.
Disse søte, små bær egner seg ikke til
syltetøy.
De mister smaken av å koke.
Men noe de virkelig er gode til, er krem.
MARKJORDBÆRKREM!!
Det er favoritten her i huset!
Oppskriften er enkel.
Oppskriften er enkel.
Det lages på samme måte som multe-krem....
HELENES MARKJORDBÆRKREM (til ca. 4
personer)
3 dl. fløte
3-4 ss. sukker
2 ts. vaniljesukker
Piskes til krem.
Ca. 1/2 liter markjordbær,
. . . Som røres med sukker.
(Jeg synes det trengs
ganske mye sukker i bærene, men det er bare å smake det til som det passer deg
best)
Bland de rørte jordbærene sammen med kremen.
Spar noen jordbær til pynt på
toppen.
Nam nam!!
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar