lørdag 19. oktober 2013

BERLINERKRANSER - fra Henriette Schønberg Erken

Jeg er så heldig å eie et klenodium av en kokebok . . et arvestykke fra min manns oldeforeldre.


 



Jeg har prøvet ut oppskriften på berlinerkranser fra boken, og ded ble kjempegode!





Kokeboken er fra 1947 . . .

 . . skrevet av Fru Henriette Schønberg Erken . . .

Dette var kremen av kokebøker i gamle dager . . .


I denne boken finner du skikkelige oppskrifter . .  Skal du lage f.eks. medisterkaker, så står det hvor mye kjøtt og flesk du skal bruke, og hvor mange ganger det skal males før det blandes med de øvrige ingrdienser. Ikke no' full fart der i gården, nei!


Oppskrift på Berlinerkranser

(Fru Henriette Schønberg Erken)

7 egg

200 gr. flormelis

700 gr. hvetemel

1/2 kg. smør

De 3 hårdkokte, kolde eggeplommer utrøres med de 4 rå, tilsett sukkeret. Heri eltes vekselsvis melet og det utvaskede smør. La deigen stå litt koldt.

Utrilles, legges i krans, dyppes i pisket eggehvite, bestrøes med grovstøtt sukker og stekes gyldene på smurt plate i varm ovn. De blir någet flate under stekningen, men det er nettopp meningen, eller det fine ved dem. De som vil ha dem "Høiere" kan ha litt mer mel i.

(Slik skal det gjøres, ja!)



Berlinerkranser . . .èn av mine favoritt-julekaker . .

Hva er DIN favoritt?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar